Manuka Health Ltd.

Zaveza družbe Manuka Health LTD.

Podarjeno od narave, dokazano z znanostjo

Zavezani smo k izboljšanju počutja naših strank, zato ponujamo zaupanja vredne naravne proizvode visoke kakovosti, s katerimi smo izkoristili znanstveno dokazane koristi edinstvenih bioaktivnih sestavin avtohtone novozelandske flore in favne.

Vodilni v panogi

MGO™ Manuka med

Manuka Health je prvo podjetje na svetu, ki je vzpostavilo natančen in strog znanstveni sistem certificiranja novozelandskega manuka medu na podlagi koncentracij naravno prisotne aktivne učinkovine metilglioksal. Takšen sistem certificiranja je plod raziskave, ki so jo izvedli na Inštitutu za kemijo hrane na Tehnični univerzi v Dresdnu v Nemčiji, ki jo je vodil profesor Thomas Henle.

Thomas Henle

Profesor Henle in njegova ekipa so bili prvi, ki so dokumentirali metilglioksal kot tisto sestavino, ki prispeva k edinstvenim značilnostim manuka medu (kar ga razlikuje od ostalih vrst medu). Pred tem odkritjem so za poimenovanje posebnega delovanja manuka medu uporabljali izraz ‘edinstven manuka dejavnik’ (unique manuka factor, UMF).

Ta raziskava zdaj nudi jasnejše načine merjenja ključne sestavine manuka medu, in testiranje metilglioksala je tako postalo priznan standard za laboratorije in proizvajalce manuka medu.

V sodelovanju z vodilnimi znanstveniki iz Nove Zelandije in tujine smo pri podjetju Manuka Health razvili proces pridobivanja in merjenja blagodejnih sestavin v MGO™ Manuka medu.