O manuka medu

Manuka med iz Nove Zelandije je poznan po vsem svetu kot eno najbolj cenjenih naravnih živil.

MGO™ manuka med iz Nove Zelandije je 100% naravno živilo, z dokazano efektivno in zanesljivo protimikrobno učinkovitostjo.

Namenjen je tako za zunanjo kot notranjo uporabo, je naraven antibiotik in hkrati deluje probiotično, ob tem pa uravnava in podpira procese v telesu, ki skrbijo za zdrav razvoj celic in krepijo imunski sistem.

Inhibira ali odstranjuje škodljive-patogene bakterije, očisti območje uporabe in zaustavlja vnetne reakcije. Pri ranah odznotraj navzven nahrani tkivo in spodbuja njegovo celjenje in rast.

V nasprotju z običajnimi antibiotiki, manuka med neverjetno učinkovito, deluje tudi proti glivicam in virusom.

MANUKA MED LAHKO UŽIVAJO IN UPORABLJAJO LJUDJE, KI IMAJO TEŽAVE V NASLEDNJIH PODROČJIH*:

  • Ustna higiena (ustne bolezni)
  • Ljudje ki imajo vnetje grla, obnosne votline(sinusitis), požiralnika, angino, gripo
  • Ljudje s prebavnimi težavami, želodčnimi razjedami, refluxom, gastritisom, prebavnimi motnjami, zgago, razjedo na dvanajstniku, sindromom razdražljivega črevesa, Chronovo boleznijo, zaprtostjo, kandido, paraziti, drisko, drugimi hujšimi bakterijami in črevesnimi težavami, alergijami (razen na med)
  • Ljudje ki imajo rane (vreznine, odrgnine, infekcijske rane, sindrom diabetične noge, ipd.)
  • Ljudje z opeklinami
  • Ljudje ki imajo različne druge težave s kožo, Ekcem/Neurodermitis (atopični dermatitis) in akne, herpes(vse vrste), Mikoze (glivična obolenja), luskavica, ipd.
  • Ljudje z oftalmološkimi boleznimi
*(V skladu z veljavno zakonodajo se v Sloveniji ne sme spodbujati in promovirati zdravilnih učinkov hrane, zato predvidevamo, da si boste lahko, če je to potrebno, pridobili vse potrebne podatke o številnih področjih delovanja manuka medu sami.)

Manuka

Pridobivanje

Združitev narave in znanosti je temelj podjetja Manuka Health.
Skozi celoten proces; od čebelarjenja do proizvodnje, uporabljamo metode, ki so dokazano učinkovite pri ohranjanju bioaktivnosti in moči naravnih sestavin, in se poslužujemo znanstveno dokazanih testiranj, s katerimi zagotavljamo kakovost naših proizvodov.

Manuka

Lastnosti

MGO™ Manuka med je monoflorni med, ki se proizvaja na Novi Zelandiji iz cvetov Manuka grma (leptospermum scoparium). Pripomore pri zagotavljanju zdravega in dobrega počutja, saj ima protivnetne, protivirusne ter protiglivične lastnosti, deluje kot naravni antibiotik in spodbuja rast novega tkiva (odrgnine, opekline, vreznine).

Manuka

Odgovornost

Zagotovljena kakovost, ki ji lahko zaupate.
Vsaka serija našega manuka medu je temeljito testirana. S tem lahko zagotovimo kakovost in čistost izdelka, ki ga nato pazljivo zapakiramo v specializiranem objektu za predelavo medu v mestu Te Awamutu, NZ. Pazljivost pri delu ohranja naravne lastnosti medu; temperature v obratu nikoli ne presegajo naravnih temperatur, ki jih najdemo v panjih čebel.
Več o kakovosti na tej povezavi.

Niso vse sorte manuka medu enake.

Leta 2006 so nemški znanstveniki odkrili, da so za edinstveno in zanesljivo protimikrobno učinkovanje manuka medu odgovorne izjemno visoke ravni prehranskega metilglioksala, ki ga le ta naravno vsebuje.

Ostale testirane sorte medu po svetu imajo nizko vsebnost metilglioksala(MGO), v koncentracijah med 0 in 5 mg/kg.
Pomembno je vedeti, da se vsebnost metilglioksala (MGO) lahko zelo razlikuje v različnih sortah manuka medu, zato se je dobro prepričati, kaj kupujete.

Prav zato pri podjetju Manuka Health testirajo in certificirajo vsako serijo MGO™ manuka medu, saj tako zagotavljamo tolikšno vsebnost metilglioksala, kot je navedena na etiketi. Podjetje Manuka Health LTD je licenciran član zveze UMFHA kar daje še dodatno zagotovilo. Za zanesljivost in kakovost manuka medu poiščite ta znak MGO™:

MGO

PARAMETRI TESTIRANJA KAKOVOSTI

Metilglioksal (MGO) – Ključna sestavina manuka medu; naravno prisotna sestavina, ki se v večjih koncetracijah nahaja le v nekaterih sortah manuka medu v Novi Zelandiji.

Parameter kakovosti 1 – indikator svežine; HMF (Hidroksimetilfurfural) + aktivnost diastaze (encimska aktivnost).

Parameter kakovosti 2 – indikator čistosti; mikrobakterije + ostanki kemičnih sredstev v medu.

PRIKAZ TABELE

NAJ GOVORIJO DEJSTVA

Družba ManukaHealth je bila prva na svetu, ki je začela meriti vsebnost metilglioksala v Manuka medu. Na primer MGO® 100+ Manuka med je testiran in certificiran, da vsebuje vsaj 100 mg/kg prehranskega metilglioksala, kar je najmanjša raven za zdravstvene koristi.

LAHKO PODPRE ZDRAVLJENJE:

  • Čira na želodcu (ki ga npr. povzroča bakterija H. Pylori)
  • Prebavnih motenj, vključno s sindronom razdražljivega črevesja (SRČ).
  • Vnetih ran, izpuščajev in golenskih razjed
  • Bakterijskih in virusnih infekcij, npr. angine, prehlada in gripe
  • Krepi imunski sistem med boleznijo in okrevanjem